Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
piątek, 21 września 2018, imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
Serwisy:

 

Zimowa przekąska Cebularze z kremowym serem i makiem
dodano: 2018-01-29
powrót »

Pełne aromatu pieczonej cebulki, ciepłe i puszyste – drożdżowe cebularze nie mają sobie równych w kategorii zimowych przekąsek. Tradycyjne cebularze zyskają zupełnie nowy wymiar smaku, jeśli do przepisu dodasz kremowy ser Hochland. Z przyjemnością sięgną po nie wszyscy miłośnicy dobrej, polskiej kuchni, naturalnych składników i doskonałego smaku!

 

Drożdżowe cebularze to prawdziwa klasyka w polskiej kuchni. Proste w przygotowaniu, zawsze zachwycają intensywnym smakiem i wyjątkowym aromatem. Ciepłe i mięciutkie w środku, chrupiące na zewnątrz – są znakomitą zimową przekąską czy propozycją sycącego podwieczorku. W nowej odsłonie – z kremowym serem ze szczypiorkiem i cebulką Hochland, będą jeszcze pyszniejsze. Serek Hochland ze szczypiorkiem i cebulką produkowany jest z naturalnych składników, nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Obfituje w aromatyczne zioła i warzywa, dlatego przygotowane z nim dania mają wyrazisty smak. Obok takich smakołyków nikt nie przejdzie obojętnie. Cebularze w serowej odsłonie, obsypane makiem, to propozycja idealna na zimowe miesiące.

 

 

Cebularze drożdżowe z kremowym serem Hochland i makiem

 

Składniki:

  • 250 ml mleka
  • 25 g świeżych drożdży
  • łyżka cukru
  • 500 g mąki
  • 60 g masła, stopionego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli

 

  • 2 bloczki Sera kremowego ze szczypiorkiem i cebulką Hochland
  • 3-4 duże cebule
  • ok. 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • 1-2 łyżki maku

 

Sposób przygotowania:

W ciepłym mleku rozprowadzić drożdże z cukrem, odstawić na 10 minut, dodać mąkę, masło, jajko i sól, wyrobić gładkie ciasto, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Podzielić wyrośnięte ciasto na ok 10-12 porcji, każdą uformować w kulkę i rozwałkować na okrągły placek. Przykryć i odstawić jeszcze na 15 minut. W tym czasie na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie piórka, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z makiem. Drożdżówki posmarować serkiem, ułożyć na wierzchu cebulę z makiem, piec ok. 15-20 minut w 190 st. C.

 

Smacznego!

 

Sery kremowe Hochland ze szczypiorkiem i cebulą powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw.  Nie zawierają konserwantów oraz sztucznych barwników. Sery kremowe Hochland dostępne są różnych formatach: w krążkach, plastrach, bloczkach i kubkach, w wielu wyjątkowych smakach. Doskonałe na kanapkę, a także jako składnik dań



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.