Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
niedziela, 16 grudnia 2018, imieniny: Albiny, Sebastiana, Zdzisławy
Serwisy:

 

Serowe rurki – wystrzałowe przekąski!
dodano: 2018-02-05
powrót »

Karnawał to czas spotkań z przyjaciółmi i świetnych imprez, które obfitują w pyszne i oryginalne menu. Na domówkach najlepiej sprawdzają się lekkie przegryzki „na raz” czyli tzw. finger foods. Łagodne w smaku rurki serowe z sera Edamskiego Hochland, to propozycja prostej w przygotowaniu, ale efektownej przekąski, która zaskakuje atrakcyjną formą podania.

 

Samodzielnie przygotowane finger foods komponujemy zgodnie z własnymi upodobaniami kulinarnymi. Oprócz smaku, w karnawałowych przekąskach liczy się ciekawa prezentacja i prostota przygotowania. Rurki serowe z sera żółtego Edamski Hochland, z ukrytą w nich pyszną sałatką, będą strzałem w dziesiątkę na każdej domówce! Sprawdzą się również jako codzienna przekąska do szkoły czy pracy – pożywna i pełna wartości odżywczych. Sery żółte Hochland nie zawierają konserwantów, laktozy, powstają wyłącznie z polskiego mleka są bogatym źródłem wapnia oraz składników odżywczych. Jako jedyne na naszym rynku otrzymały certyfikat VLOG, gwarantujący brak GMO w całym łańcuchu produkcyjnym. Dzięki temu przygotowując serowe rurki masz pewność, że podajesz bliskim przekąski najwyższej jakości, które podkręcą smak każdego karnawałowego przyjęcia!

Rurki serowe z sałatką z kurczaka i awokado

 

Składniki:

  • plastry sera żółtego Edamski Hochland
  • pierś z kurczaka
  • 1 awokado
  • 1 mały brokuł
  • mała puszka kukurydzy
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
  • pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • ząbek czosnku
  • olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Usmażyć na oleju, ostudzić. Brokuł podzielić na różyczki, krótko ugotować w osolonej wodzie - al dente, schłodzić zimną wodą, odsączyć. Awokado pokroić w kostkę, wymieszać z kukurydzą, kurczakiem, brokułem i jogurtem, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Nakładać na plastry sera i zawijać w rulony. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Smacznego!



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.