Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
sobota, 20 października 2018, imieniny: Ireny, Kleopatry, Witalisa
Serwisy:

 

Zima pełna aromatów!
dodano: 2018-03-02
powrót »

Rozgrzewająca zupa krem z soczewicy z kurkumą i serem kremowym

 

Zima to czas w którym szczególnie chętnie sięgamy po rozgrzewające i sycące potrawy. Krem z soczewicy z dodatkiem kurkumy, czarnuszki i orientalnych przypraw, to wyśmienita kompozycja pełna aromatu, o wyjątkowo pysznym, serowym smaku.

 

Poszukając sposobu na proste i szybkie, a zarazem efektowne danie, zupa krem okazuje się doskonałym rozwiązaniem. Krem można przygotować dosłownie w pół godziny, a dzięki różnorodnym dodatkom, taka potrawa za każdym razem zachwyca smakiem, rozgrzewa i syci. Zupa krem z soczewicy, z dodatkiem orientalnych przypraw, m.in. czarnuszki, kurkumy, aromatycznego kuminu i kolendry, to propozycja nie tylko dla miłośników egzotycznych kuchni świata. Oryginalne przyprawy doskonale balansują kremowe nuty sera śmietankowego Hochland, a kompozycja smakowa i apetyczny wygląd zupy sprawią, że będzie idealna w zimowe popołudnia i wieczory.

Rozgrzewająca zupa krem z soczewicy i serem kremowym

 

 Składniki:

- 200 g czerwonej soczewicy

- 1 opakowanie sera kremowego śmietankowego Hochland w bloczku

- 2 łyżki masła

- 2 ząbki czosnku (lub więcej)

- łyżeczka kurkumy

- 1/2 łyżeczki mielonego kuminu

- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry

- sól i pieprz do smaku

- 750 ml bulionu warzywnego (lub więcej)

- czarnuszka

 

Przygotowanie:

Soczewicę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Odstawić do osączenia. W dużym rondlu rozgrzać masło (najlepiej klarowane), podsmażyć na nim posiekany czosnek i przyprawy, dodać soczewicę, chwilę podsmażyć, zalać bulionem, gotować ok. 20 minut, pod koniec dodać 1 opakowanie sera kremowego śmietankowego Hochland. Zupę zmiksować i podawać posypaną czarnuszką, ze świeżym pieczywem.

 

Smacznego!

 

Ser kremowe Hochland powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Sery kremowe Hochland dostępne są różnych formatach: w krążkach, plastrach, bloczkach i kubkach, w wielu wyjątkowych smakach. Doskonałe na kanapkę, a także jako składnik dań: tostów, zup, sosów do makaronów czy zapiekanek.



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.