Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
czwartek, 24 stycznia 2019, imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
Serwisy:

 

REKLAMA
reklama
Zima pełna aromatów!
dodano: 2018-03-02
powrót »

Rozgrzewająca zupa krem z soczewicy z kurkumą i serem kremowym

 

Zima to czas w którym szczególnie chętnie sięgamy po rozgrzewające i sycące potrawy. Krem z soczewicy z dodatkiem kurkumy, czarnuszki i orientalnych przypraw, to wyśmienita kompozycja pełna aromatu, o wyjątkowo pysznym, serowym smaku.

 

Poszukając sposobu na proste i szybkie, a zarazem efektowne danie, zupa krem okazuje się doskonałym rozwiązaniem. Krem można przygotować dosłownie w pół godziny, a dzięki różnorodnym dodatkom, taka potrawa za każdym razem zachwyca smakiem, rozgrzewa i syci. Zupa krem z soczewicy, z dodatkiem orientalnych przypraw, m.in. czarnuszki, kurkumy, aromatycznego kuminu i kolendry, to propozycja nie tylko dla miłośników egzotycznych kuchni świata. Oryginalne przyprawy doskonale balansują kremowe nuty sera śmietankowego Hochland, a kompozycja smakowa i apetyczny wygląd zupy sprawią, że będzie idealna w zimowe popołudnia i wieczory.

Rozgrzewająca zupa krem z soczewicy i serem kremowym

 

 Składniki:

- 200 g czerwonej soczewicy

- 1 opakowanie sera kremowego śmietankowego Hochland w bloczku

- 2 łyżki masła

- 2 ząbki czosnku (lub więcej)

- łyżeczka kurkumy

- 1/2 łyżeczki mielonego kuminu

- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry

- sól i pieprz do smaku

- 750 ml bulionu warzywnego (lub więcej)

- czarnuszka

 

Przygotowanie:

Soczewicę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Odstawić do osączenia. W dużym rondlu rozgrzać masło (najlepiej klarowane), podsmażyć na nim posiekany czosnek i przyprawy, dodać soczewicę, chwilę podsmażyć, zalać bulionem, gotować ok. 20 minut, pod koniec dodać 1 opakowanie sera kremowego śmietankowego Hochland. Zupę zmiksować i podawać posypaną czarnuszką, ze świeżym pieczywem.

 

Smacznego!

 

Ser kremowe Hochland powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Sery kremowe Hochland dostępne są różnych formatach: w krążkach, plastrach, bloczkach i kubkach, w wielu wyjątkowych smakach. Doskonałe na kanapkę, a także jako składnik dań: tostów, zup, sosów do makaronów czy zapiekanek.



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.