Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
czwartek, 26 kwietnia 2018, imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda
Serwisy:

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
Magda Gessler: Pomysł na tegoroczną Wielkanoc jest fantastyczny. Przy jednym stole spotkam się z przyjaciółmi, córką, tatą i mężem
dodano: 2018-03-30
powrót »

Tegoroczną Wielkanoc restauratorka spędzi w gronie rodziny i najbliższych przyjaciół w Krakowie. Zamierza przygotować część potraw, m.in. swoją ulubioną białą kiełbasę. Z okazji świąt gwiazda „Kuchennych rewolucji” życzy swoim przyjaciołom i krewnym zdrowia, spokoju i unikania negatywnych emocji, takich jak niepotrzebne rozpamiętywanie przeszłości.


Zdaniem Magdy Gessler w ostatnich latach w Polsce zmienił się sposób celebrowania Wielkanocy. Kiedyś święta te miały wyłącznie rodzinny charakter,  obecnie coraz częściej do wielkanocnego stołu zaprasza się również najbliższych przyjaciół. W taki właśnie sposób tegoroczną Wielkanoc spędzi gospodyni programu „Kuchenne rewolucje”, która na ten czas wybiera się do Krakowa.

– Będzie to grono najbliższych przyjaciół. Również liczę na to, że spotkamy się przy jednym stole z moim mężem Waldemarem, do którego lecę na spotkanie między Kanadą a Warszawą. Cudowną rzeczą jest to, że będzie też moja córka z mężem, że będzie mój tata – mówi Magda Gessler agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

 

Restauratorka uczestniczy w przygotowaniach do świątecznego spotkania. Jej zadaniem jest przygotowanie m.in. sernika, wielkanocnej baby i białej kiełbasy. Część deserów pochodzić będzie z należącej do Magdy Gessler warszawskiej restauracji „Słodki...Słony”, inne potrawy przygotują znajomi restauratorki. Gwiazda TVN twierdzi, że do jej ulubionych wielkanocnych dań należy żur na wędzonym oscypku i bez mięsa.

– Dobry żur, a żur jest najlepszy na Śląsku, biała kiełbasa na pewno, jajka faszerowane po polsku, baba wielkanocna petynowa, czyli muślinowa, tudzież mazurki, które maluję sama jak obrazki – mówi Magda Gessler

 

Z okazji świąt wielkanocnych gospodyni „Kuchennych rewolucji” życzy sobie i swoim najbliższym przede wszystkim zdrowia, szczęścia, spokoju i unikania negatywnych emocji. Do tego rodzaju uczuć gwiazda zalicza m.in. niepotrzebne rozpamiętywanie złych doświadczeń życiowych jej zdaniem zamiast tego należy ruszyć do przodu.

– Trochę jak w Sodomie i Gomorze, żeby się nie oglądać do tyłu, ponieważ to nas paraliżuje i straszy cały czas, a ja życzę bardzo pogodnego nastroju. Idzie wiosna mówi Magda Gessler.

 

Źródło: lifestyle.newseria.pl



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.