Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
wtorek, 13 listopada 2018, imieniny: Arkadii, Krystyna, Stanisławy
Serwisy:

 

Piknik z Drużyną Śmiejżelków Przepis na muffinki
dodano: 2018-05-02
powrót »

Drużyna Śmiejżelków zaprasza nas do zabawy podczas pikników! W trakcie plenerowych wypadów za miasto zaskoczmy małych i dużych łasuchów przepysznymi… muffinkami z soczyście owocowymi żelkami Śmiejżelki Sokki Słodki Sad.

 

Czy majówkowy wypad za miasto może być jeszcze fajniejszy? Tak! Jeśli zabierzemy ze sobą drużynę Śmiejżelków. Oprócz pysznych kanapek i ulubionych soków, na naszym pikniku nie może zabraknąć kolorowych muffinek nadzianych soczyście owocowymi żelkami Śmiejżelki Sokki Słodki Sad. Do wyboru mamy słodką malinę, aromatyczną jeżynę, wyrazistą wiśnię, intrygującą czarną porzeczkę oraz apetyczny duet jabłko-gruszka. Takie połączenie nie tylko zachwyci małych i dużych smakoszy, ale będzie także okazją do doskonałej zabawy podczas wspólnego przygotowywania pyszności i planowania majówkowej eskapady.

 

Śmiejżelki Sokki Słodki Sad umieszczone w naszych muffinkach zaskoczą fanów łakoci wyjątkowo miękkim nadzieniem. Zawierają aż 25% soków owocowych, a także witaminy: E, B6 i B12, kwas foliowy, niacynę i kwas pantotenowy. W ich składzie nie znajdziemy żadnych konserwantów czy sztucznych barwników.

 

 

Babeczki z żelkami Śmiejżelki Sokki Słodki Sad

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki białej oranżady
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Śmiejżelki Sokki Słodki Sad 3 opakowania

 

  • 250 g śmietanki 36%
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Powoli ucierając, wlewamy połowę oranżady i oleju. Stopniowo dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia – cały czas ucieramy ciasto na wolnych obrotach miksera. Wlewamy pozostałą oranżadę i olej. Ucieramy, aż całość się połączy.

Masę przelewamy do formy na babeczki, wyłożonej papilotkami (mniej więcej do 3/4 wysokości).

Pieczemy ok. 20-25 minut w 180° C (góra/dół). Pod koniec czasu sprawdzamy. Jeśli jest suchy, możemy wyjąć muffinki z piekarnika. 

W ostudzonych babeczkach wykrawamy środki i wkładamy po 2-3 żelki.

Mascarpone, śmietanę i cukier puder ubijamy na sztywny krem. Przekładamy go do rękawa cukierniczego i ozdabiamy babeczki. Na wierzchu każdej układamy żelki.

Smacznego!



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.