Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
środa, 14 listopada 2018, imieniny: Emila, Laury, Rogera
Serwisy:

 

Lody Syrenka podwójna czekolada TOP PRODUKTEM programu „Doceń polskie”
dodano: 2018-06-20
powrót »

Manufaktura Lody Syrenka zdobyła laury Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Specjaliści z branży spożywczej wyróżnili wegańskie Lody Syrenka podwójna czekolada tego producenta: przyznali im zarówno godło promocyjne, jak i prestiżowy tytuł TOP PRODUKT. Certyfikaty jakości „Doceń polskie” są nadawane wyłącznie rodzimym artykułom spożywczym, które cechują się odpowiednim smakiem i wyglądem oraz ceną adekwatną do jakości. Oceny dokonują doświadczeni przedstawiciele branży. Podczas XXVIII atestacji Loża Ekspertów oceniła blisko 140 propozycji z całej Polski.


Lody Syrenka podwójna czekolada TOP PRODUKTEM programu „Doceń polskie” 

 

Decyzja o wyróżnieniu Lodów Syrenka podwójna czekolada z oferty manufaktury Lody Syrenka Sp. z o.o. zapadła podczas XXVIII certyfikacji produktów spożywczych organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.
Specjał firmy z Warszawy otrzymał maksymalne noty (same „10”) za wszystkie oceniane cechy, czyli smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego też przyznano mu nie tylko certyfikat „Doceń polskie”, ale także tytuł TOP PRODUKT.

Lody Syrenka to warszawska manufaktura, która od podstaw tworzy lody wyłącznie z naturalnych roślinnych składników.

- Certyfikatem „Doceń polskie” mogą być sygnowane tylko artykuły spożywcze wysokiej jakości, dlatego przedstawiciele nagrodzonej firmy mają powody do dumy. Dla konsumentów to również bardzo dobra wiadomość, a zarazem wartościowa rekomendacja, bo Lożę Ekspertów decydującą o przyznaniu certyfikatów tworzą osoby zawodowo związane z branżą spożywczą - przypomina Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Jak dodaje, przewodniczącym jury jest Mirek Drewniak, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni, a zasady przyznawania znaków promocyjnych nie uległy zmianie od 2011 roku, kiedy miała miejsce I ocena żywności.
Honorowy patronat nad wszystkimi atestacjami żywności programu „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Podczas kwietniowego audytu Loża Ekspertów sprawdziła indywidualnie niemal 140 wyrobów z oferty 50 producentów z całego kraju. Tak jak podczas poprzednich certyfikacji, sprawdzone zostały wyroby spożywcze różnego typu. Szansę zdobycia znaku jakości miały: nabiał, pieczywo, mięsa, ryby, miody, makarony, czy słodycze.

Więcej informacji na temat programu, jak również samej certyfikacji, dostarcza strona internetowa www.DocenPolskie.pl.


* * *

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.docenpolskie.pl
www.blog.docenpolskie.pl

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.
Twórca programu „Doceń polskie” jest  także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych.



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.