Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
piątek, 20 lipca 2018, imieniny: Fryderyka, Małgorzaty, Seweryny
Serwisy:

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
Aromatycznie i z włoską nutą… Cannelloni ze szpinakiem i kremowym serem Hochland!
dodano: 2018-06-27
powrót »

Uwielbiamy śródziemnomorska kuchnię! Siła ich niepowtarzalnego smaku tkwi w prostocie, pomysłowości i wyjątkowo aromatycznych składnikach, które przywodzą na myśl wakacje pełne słońca. Makaron cannelloni ze szpinakiem, czosnkiem i śmietankowym kremowym serem Hochland, to doskonała propozycja dania w południowym stylu.

 

Coraz częściej sięgamy po kulinarne inspiracje z całego świata, dzięki czemu nie grozi nam kulinarna nuda, a w kuchni wciąż odkrywamy nowe możliwości i połączenia smaków. Każdego dnia możemy inspirować się różnymi zakątkami globu, testując nowe receptury. Kuchnia śródziemnomorska, która wyróżnia się bogactwem aromatów, jest niesamowicie smaczna,  naprawdę prosta, a przy tym – bardzo efektowna! Danie z kultowym włoskim makaronem cannelloni, czyli dużymi rurkami idealnymi do nadziewania, zachwyca aromatami czosnku, oliwy z oliwek, przypraw i szpinaku. Aksamitną gładkość nadzienia uzyskasz, dodając do niego ser kremowy Śmietankowy Hochland w trójkącikach.  Delikatny, kremowy i aromatyczny... Przygotowany z najwyższej jakości, naturalnych składników - mleka, sera i aromatycznych dodatków. To połączenie smaków w tej potrawie to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Zapieczone ze śmietanką cannelloni ze szpinakowo-serowym nadzieniem, będzie znakomitą oryginalną propozycją letniego obiadu. Zaskakująca forma, efektowne, aromatyczne wnętrze i śródziemnomorski styl, to idealny kulinarny wybór w letnie dni!

 

Cannelloni ze szpinakiem i kremowym serem Hochland

Składniki:

  • ok. 12 rurek makaronu cannelloni
  • 2 łyżki oliwy
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 opakowanie sera kremowego Śmietankowego Hochland w trójkącikach
  • 200 ml śmietanki 18%
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 opakowania sera kremowego w plastrach Śmietankowego Hochland

 

Przygotowanie:

Na oliwie podsmażyć chwilę posiekany czosnek, dodać szpinak, chwilę podgrzewać, doprawić solą, pieprzem i gałką, dodać rozdrobnione sery kremowe śmietankowe Hochland w krążku , dokładnie połączyć. Masą nadziewać rurki makaronu, układać w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietanką i przykryć naczynie folią aluminiową, piec ok. 30 minut (180°), następnie zdjąć folię, a na wierzchu poukładać plastry sera kremowego Śmietankowego Hochland, piec kolejne 15 minut, tym razem bez przykrycia.



powrót »
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
MEBLARSTWO - Aktualności
BUDOWNICTWO - Aktualności

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.