Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
niedziela, 19 sierpnia 2018, imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
Serwisy:

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
Viva Italia! Zasmakuj w śródziemnomorskich smakach z Hochland
dodano: 2018-07-30
powrót »

Gorące, południowe klimaty kulinarne idealnie sprawdzają się w wakacyjnym menu. Bogata, kolorowa i aromatyczna kuchnia śródziemnomorska, oparta jest na prostocie oraz wyjątkowych kompozycjach świeżych składników, sezonowych warzyw i ziół. Makaron tagliatelle, dojrzewające w słońcu warzywa i kremowy sos serowy… to połączenie idealne na wakacyjny lunch!

Kuchnia śródziemnomorska – różnorodna, przepyszna, a jednocześnie prosta w przygotowaniu, ma swoich miłośników na całym świecie. Jej bogactwo możemy odkrywać każdego dnia na nowo, a lato daje wiele możliwości komponowana świeżych sezonowych warzyw i aromatycznych ziół. Kultowy włoski makaron tagliatelle, wprost uwielbia towarzystwo dojrzałych pomidorów i papryk, aromatycznego oregano i oliwy z oliwek. Zwieńczeniem aromatu dania jest serowy sos na bazie sera kremowego z szynką Hochland. Jego wyrazisty smak i aksamitna konsystencja będą doskonale komponować się z włoskim makaronem. Ta propozycja na lipcowy lunch, pełna południowego słońca i wyśmienitych smaków, to prosty sposób na kulinarne szczęście i wakacyjny klimat w domowym zaciszu!

Makaron z pomidorami i papryką

 

-        ok. 200 g makaronu tagliatelle

-        1 papryka

-        duża garść pomidorów cherry

-        oliwa do polania

-        świeże oregano

-        Ser kremowy z Szynką Hochland w bloczku

-        100 ml śmietanki minimum 22%

-        sól i pieprz do smaku

 

Paprykę pokroić w paski i razem z pomidorkami ułożyć na blaszce. Oprószyć solą pieprzem i oregano, skropić oliwą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. Przez ok. 20-30 minut. W tym czasie makaron ugotować w osolonej wodzie, powinien być al dente. Makaron odcedzić, dodać ser kremowy z Szynką Hochland i śmietankę, wymieszać, aż ser się rozpuści, w razie potrzeby podgrzać, dodać warzywa, podawać danie udekorowane oregano.

 

Smacznego!

 

Ser kremowe Hochland powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Sery kremowe Hochland dostępne są różnych formatach: w krążkach, plastrach, bloczkach i kubkach, w wielu wyjątkowych smakach. Doskonałe na kanapkę, a także jako składnik dań: tostów, zup, sosów do makaronów czy zapiekanek.



powrót »
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.