Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
wtorek, 20 listopada 2018, imieniny: Anatola, Edyty, Rafała
Serwisy:

 

Energetyczne posiłki jesienią
dodano: 2018-11-07
powrót »

Nadejście chłodniejszej pory roku wymaga od nas wielu zmiany, również w sposobie codziennego odżywiania. Nasza dieta jesienią i zimą powinna być bogatsza w ciepłe posiłki, które nas rozgrzeją i dostarczą więcej energii. Gdy robi się zimno nasz organizm zużywa i tym samym potrzebuje więcej mocy, którą dostarczyć mogą nam wędliny marki Hańderek.

 

Posiłki przygotowywane w chłodniejszych porach roku powinny różnić się znacząco od tych zjadanych w trakcie lata. Dania, które spożywamy jesienią, szczególnie gdy zrobi się zimno powinny nas „rozgrzewać” oraz dostarczyć więcej energii do działania. Nie możemy jednak zapomnieć o solidnej porcji warzyw. Aby cieszyć się zdrowiem i zachować figurę bardziej kaloryczne posiłki powinniśmy wspierać codzienną aktywnością fizyczną. Brzydka pogoda czy deszcz nie mogą stać się wymówkami – jesienią po energetycznym obiedzie spacerujmy minimum 30 minut dziennie.

 

Rozgrzewające posiłki

Jesienią i zimą częściej niż latem powinniśmy „zjadać” ciepłe posiłki. Ciepłe śniadanie, gorący obiad czy kolacja – to z pewnością dobre rozwiązanie. Solidne śniadanie w postaci gorącej Kiełbasy Podwawelskiej marki Hańderek podgrzanej w wodzie lub Paróweczek z Szynki lub Parówek Śląskich o wysokiej zawartości mięsa sprawią, że nasz organizm będzie funkcjonował bez przeszkód. Poranny posiłek obfitujący w białko z odrobiną kwasów tłuszczowych doda nam sił do starcia z dniem i sprawi, że wyjście z domu w niepogodę nie będzie tak nieprzyjemne. Pamiętajmy aby do posiłków podawać kiszonki – ogórki lub inne warzywa. Dobry pomysłem są też rozgrzewające dodatki do kiełbas – musztardy, sosy z papryczka chili oraz chrzan. One nie tylko nas rozgrzeją ale również uchronią przed wirusami czyhającymi na nas jesienią. W ciągu aktywnego dnia nawadniajmy się rozgrzewającymi napojami – herbatą i naparami z dodatkiem soków z malin, czarnego bzu, lipy najlepiej ze szczyptą cynamonu, imbiru lub miodu. Wszystkie te zasady pozwolą nam cieszyć się zdrowiem w okresie dużej zachorowalności na grupy i przeziębienia.

 

Kaloryczniej i smaczniej

Każdy posiłek jesienno-zimowy powinien rozpoczynać się zupą lub kremową zupą z warzyw. Gdy zrobi się zimno najlepiej służą nam i dodają energii dania jednogarnkowe, które jesteśmy w stanie przygotować w krótkim czasie. Kiełbasy Ze Wsi Buczkowice i Wiejska Tradycyjna marki Hańderek możemy podać w formie pieczonej, smażonej na patelni lub duszonej. Będą nam smakować w towarzystwie ziemniaków, cebuli, czosnku lub papryki. Takie sycące danie szybko zregeneruje nasz organizm po trudach dnia. Do posiłku pamiętajmy o podaniu warzyw ze sporą dawką witaminy C. Sałatka z brokułów lub kalafiora z papryką lub kiszona kapusta na pewno uodpornią nas na infekcje w czasie dużej zachorowalności na grupę i przeziębienia. Gotowana brukselka albo fasolka też na pewno znajdą swoich zwolenników. Przygotowując szybkie dania o wyższej kaloryczności zwróćmy szczególną uwagę aby dobrze je przyprawić pieprzem, ostrą papryczką lub czosnkiem – te wyraziste przyprawy nie tylko podkręcą smak naszych dań, rozgrzeją ale i przyśpieszą nasz metabolizm.  

 

www.handerek.com.pl

 

 

 

INFORMACJE O FIRMIE

 

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek – to jeden z liderów produkcji wędlin z regionu śląskiego. Znakomite i wielokrotnie nagrodzone mi.in. godłem „Doceń polskie” wyroby dostępne są  w wybranych sklepach detalicznych i hurtowniach niemal w całej Polsce. Firma dysponuje również siecią wyjątkowych sklepów firmowych, w których Klienci oprócz atrakcyjnej oferty wędlin i mięs mogą również zaopatrzyć się w świeże pieczywo, wyroby garmażeryjne i przyprawy. Firma obecna jest na rynku wędliniarskim już od 1992 roku. Jednak tradycje rodzinne związane z produkcją wędlin są o wiele dłuższe, sięgają początków poprzedniego stulecia. Wyroby producenta wyróżniają się znakomitym smakiem, osiąganym dzięki kultywowaniu tradycyjnych metod wyrobu i rygorystycznie wyselekcjonowanym dostawcom wysokojakościowego mięsa. ZPM Hańderek  w latach 2006, 2010, 2011, 2014 i 2018 wyróżniona została tytułem GAZELE BIZNESU.  



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.