Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
wtorek, 20 listopada 2018, imieniny: Anatola, Edyty, Rafała
Serwisy:

 

Gotujemy jesienne zupy! Przepis na krem z dyni i serem kremowym Hochland
dodano: 2018-11-07
powrót »

Jesienny klimat zdecydowanie sprzyja przyrządzaniu aromatycznych zup. Rozgrzewające, kuszące intensywnymi kolorami i głębokim smakiem, są idealną propozycją na wartościowy i pyszny obiad lub kolację. Korzystając z sezonu na dynię, przygotujmy prostą i efektowną zupę krem z aksamitnym kremowym serem Hochland!

 

W jesiennych miesiącach dynia jest zdecydowanie kulinarnym numerem 1! Ma wiele wartości odżywczych, minerałów i witamin (A, C, E, K), dlatego o tej porze roku wzmocni nas i doda energii w długie i chłodne wieczory. Poza tym, to wyjątkowe warzywo, doskonale pasuje zarówno do dań wytrawnych, jak i tych na słodko. Zapiekanki, ciasta i ciasteczka, warzywne leczo oraz właśnie zupy krem – wszystkie smakują wyjątkowo, dlatego dyniowy sezon warto kreatywnie wykorzystać. Krem z dyni będzie świetnym wyborem, jeśli chcemy przygotować pożywne, rozgrzewające a przy tym naprawdę szybkie danie. Aksamitną konsystencję i oryginalny smak uzyskamy dodając do wywaru ser kremowy Hochland z ziołami. Taki delikatny krem, z pewnością zasmakuje całej rodzinie, a ugotowany raz - może okazać się stałym punktem w naszym jesiennym menu.

 

Aksamitny krem z dyni

Składniki:

  • 1 kg dyni hokkaido
  • 2-3 cm imbiru świeżego
  • 250 ml mleka
  • ok. 750 ml bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 bloczek sera kremowego Hochland z ziołami
  • sól, pieprz do smaku
  • zioła np. szałwia

 

Dynię obrać, wydrążyć pestki, miąższ pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulę, dodać dynię, chwilę podsmażać, zalać mlekiem i szklanką bulionu, gotować do miękkości. Dodać pokrojony ser kremowy Hochland z Ziołami i starty imbir, gotować, aż się rozpuści, zupę zmiksować, rozcieńczyć wedle uznania bulionem, doprawić solą i pieprzem, podawać posypaną ziołami, np. szałwią.

 

Smacznego!

 

Sery kremowe Hochland powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Sery kremowe Hochland dostępne są różnych formatach: w krążkach, plastrach, bloczkach i kubkach, w wielu wyjątkowych smakach. Doskonałe na kanapkę, a także jako składnik dań: tostów, zup, sosów do makaronów czy zapiekanek.

 

Hochland Ser kremowy z ziołami w bloczku

Cena: 2,49zł



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.