Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
poniedziałek, 21 stycznia 2019, imieniny: Agnieszki, Jarosława, Nory
Serwisy:

 

REKLAMA
reklama
Gotujemy jesienne zupy! Przepis na krem z dyni i serem kremowym Hochland
dodano: 2018-11-07
powrót »

Jesienny klimat zdecydowanie sprzyja przyrządzaniu aromatycznych zup. Rozgrzewające, kuszące intensywnymi kolorami i głębokim smakiem, są idealną propozycją na wartościowy i pyszny obiad lub kolację. Korzystając z sezonu na dynię, przygotujmy prostą i efektowną zupę krem z aksamitnym kremowym serem Hochland!

 

W jesiennych miesiącach dynia jest zdecydowanie kulinarnym numerem 1! Ma wiele wartości odżywczych, minerałów i witamin (A, C, E, K), dlatego o tej porze roku wzmocni nas i doda energii w długie i chłodne wieczory. Poza tym, to wyjątkowe warzywo, doskonale pasuje zarówno do dań wytrawnych, jak i tych na słodko. Zapiekanki, ciasta i ciasteczka, warzywne leczo oraz właśnie zupy krem – wszystkie smakują wyjątkowo, dlatego dyniowy sezon warto kreatywnie wykorzystać. Krem z dyni będzie świetnym wyborem, jeśli chcemy przygotować pożywne, rozgrzewające a przy tym naprawdę szybkie danie. Aksamitną konsystencję i oryginalny smak uzyskamy dodając do wywaru ser kremowy Hochland z ziołami. Taki delikatny krem, z pewnością zasmakuje całej rodzinie, a ugotowany raz - może okazać się stałym punktem w naszym jesiennym menu.

 

Aksamitny krem z dyni

Składniki:

  • 1 kg dyni hokkaido
  • 2-3 cm imbiru świeżego
  • 250 ml mleka
  • ok. 750 ml bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 bloczek sera kremowego Hochland z ziołami
  • sól, pieprz do smaku
  • zioła np. szałwia

 

Dynię obrać, wydrążyć pestki, miąższ pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulę, dodać dynię, chwilę podsmażać, zalać mlekiem i szklanką bulionu, gotować do miękkości. Dodać pokrojony ser kremowy Hochland z Ziołami i starty imbir, gotować, aż się rozpuści, zupę zmiksować, rozcieńczyć wedle uznania bulionem, doprawić solą i pieprzem, podawać posypaną ziołami, np. szałwią.

 

Smacznego!

 

Sery kremowe Hochland powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Sery kremowe Hochland dostępne są różnych formatach: w krążkach, plastrach, bloczkach i kubkach, w wielu wyjątkowych smakach. Doskonałe na kanapkę, a także jako składnik dań: tostów, zup, sosów do makaronów czy zapiekanek.

 

Hochland Ser kremowy z ziołami w bloczku

Cena: 2,49zł



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.