Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
wtorek, 26 marca 2019, imieniny: Dory, Olgi, Teodora
Serwisy:

 

REKLAMA
reklama
Naleśniki Bazyliowe
dodano: 2018-11-08
powrót »

Naleśniki Bazyliowe faszerowane blanszowanym szpinakiem i serem kozim

Składniki:

2 jajka

1 i ½ szklanki mleka koziego

¾ szklanki mąki pszennej

1 łyżka oleju (kokosowego) lub masła

pęczek bazylii

szczypta soli

Nadzienie z blanszowanego szpinaku, sera koziego na ciepło i chili:

2 garście Szpinaku młodego firmy Eisberg

100 g sera koziego

1 łyżeczka masła (koziego lub zwykłego)

drobno posiekana papryczka chili

sól i pieprz

Wykonanie:

Oderwać liście bazylii z gałązek, włożyć do kielicha blendera. Wlać mleko, dodać 2 jajka, wsypać mąkę i zmiksować na gładką masę. Dodać olej i ponownie zmiksować. Naleśniki smażyć po około minucie
z każdej strony. Odkładać na talerz.

Szpinak opłukać, włożyć do garnka i podgrzewać, mieszając aż „zwiędnie”. Dodać łyżeczkę masła, doprawić solą, pieprzem i smażyć jeszcze przez chwilę. Dodać pokrojony ser kozi, wymieszać
i podgrzewać do czasu aż się nie rozpuści. Odstawić z ognia. Do nadzienia szpinakowego można dodać trochę posiekanej papryczki chili. Farszem nadziewać cieple naleśniki, posypać świeżą papryczką chili i udekorować listkiem bazylii.



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

REKLAMA
reklama
© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.