Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
niedziela, 24 marca 2019, imieniny: Gabrieli, Marka, Seweryna
Serwisy:

 

REKLAMA
reklama
Pizza party nie tylko dla dorosłych! Domowe „koło ratunkowe” z serem kremowym Hochland
dodano: 2018-12-12
powrót »

Żartobliwi nazywają pizzę „kołem ratunkowym” w porze lunchu, obiadu czy kolacji. Faktycznie, to smaczne „koło” może uratować niejedną sytuację. W szczególności, że jest to danie przyjemne w przygotowaniu. Mini pizze to nie tylko smaczna przekąska dla dorosłych, ale również doskonała dla małych smakoszy, którzy oprócz zajadania, mogą z łatwością własnoręcznie przygotować ten włoski przysmak.

 

Pizze na grubym cieście, z podwójnym salami i litrami sosu- kiedyś tak popularne, obecnie mają coraz mniej zwolenników. Coraz większą popularnością cieszą się pizze na cienkim spodzie, lekką, z bardziej wyselekcjonowaną i mniejszą liczbą dodatków. Taka pizza coraz bardziej nam smakuje. Oczywiście jeszcze bardziej, gdy przyrządzimy ją własnoręcznie.

 

Pizzę z serem kremowym Hochland, pomidorkami i rukolą możemy przygotować w ramach obiadu lub w formie przekąski na wieczór dla dorosłych i dzieci. Ser kremowy w farszu pizzy może być zaskoczeniem, natomiast to właśnie dzięki niemu pizza zyskuje smak, zapach i aromat. Wariant z szynką sprawdzi się tutaj doskonale.  

 

Minimalizm na cienkim cieście obroni się własnym smakiem!

 

Mini pizze z rukolą i pomidorkami 

 

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
  • opakowanie drożdży instant
  • 200 ml letniego mleka lub letniej wody
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka soli
  • kilka łyżek oliwy
  • ser kremowy z Szynką Hochland w krążku
  • pomidorki koktajlowe
  • świeża rukola

 

Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem i solą, dodać mleko lub wodę oraz oliwę. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Ciasto podzielić (w zależności od preferowanej wielkości pizzerinek) na 4-8 części, każdą rozwałkować na cienki placek, posmarować serem kremowym z Szynką Hochland (trójkąt lub 1/2 trójkąta na każdy placek), obłożyć pomidorkami i piec około 4-5 minut na górnej szynie piekarnika rozgrzanego do 250 st. (grzanie góra-dół). Gotowe pizze udekorować świeżą rukolą i skropić oliwą.

 

Smacznego!

 

Sery kremowe Hochland powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Sery kremowe Hochland dostępne są różnych formatach: w krążkach, plastrach, bloczkach i kubkach, w wielu wyjątkowych smakach. Doskonałe na kanapkę, a także jako składnik dań: tostów, zup, sosów do makaronów czy zapiekanek.

Cena: 4,99 zł



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

REKLAMA
reklama
© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.