Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
niedziela, 16 czerwca 2019, imieniny: Aliny, Anety, Benona
Serwisy:

 

REKLAMA
reklama
Prawdziwie śląski smak – Kiełbasa Sztygara marki Berger
dodano: 2019-01-07
powrót »

Portfolio, mającej swój rodowód na Śląsku, firmy Berger zasilił kolejny wyjątkowy produkt. Kiełbasa Sztygara to wysokogatunkowe mięso wieprzowe z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i naturalnych przypraw. W sam raz jako dodatek do pożywnych zup i dań obiadowych oraz niezastąpiony składnik treściwego bigosu.


Tradycyjnie, po noszemu

Kiełbasa to produkt nierozerwalnie związany z tradycyjną, śląską kuchnią. O ile przed I wojną światową spożywana była okazjonalnie, tak w latach powojennych, podobnie jak inne produkty mięsne, na stałe weszła do codziennego jadłospisu Ślązaków. I choć obecnie kuchnia śląska prezentuje się nieco inaczej, co szczególnie zauważalne jest w składzie śniadań i kolacji, a także w zaniku wyraźnej zależności posiłków od występujących pór roku, tradycyjne wyroby wciąż cieszą się olbrzymią popularnością. Przykładem jest Kiełbasa Sztygara marki Berger - propozycja tak dla ciężko pracujących górników, jak i miłośników regionalnych propozycji mięsnych. Wysokogatunkowe mięso wieprzowe, wytwarzane według przekazywanej z pokolenia na pokolenie receptury, uzupełnione zostało o przyprawy, zajmujące w tradycji śląskiej niezwykle ważne miejsce. Szczególnie istotną rolę odgrywa tu czosnek niedźwiedzi, który idealnie sprawdza się w kuchni, a za sprawą swoich właściwości coraz częściej zaliczany jest do grona polskich superfoods. Kiełbasa Sztygara za sprawą właśnie tego zioła zyskała wyjątkowy smak i aromat. 

Kiełbasa Sztygara

Producent: ZM Berger

Cena detaliczna brutto: 25,90 zł/kg

Waga: 800-1000 g

Opakowanie: VAC

 

Zakłady Mięsne Berger to działający na rynku od 1983 roku producent i dystrybutor „ślōnskich szpecyjałōw” - wysokiej jakości mięs i wędlin, charakterystycznych dla regionu Górnego Śląska. Firma Berger zajmuje się kompleksowo procesem tworzenia swoich wyrobów – od współpracy ze sprawdzonymi dostawcami półtusz wysokiej klasy po sprzedaż hurtową i detaliczną towarów. Najważniejszym ogniwem dystrybucji produktów Zakładów Mięsnych Berger są rozsiane w całym rejonie Górnego i Dolnego Śląska własne sklepy firmowe.

 

Więcej informacji na: www.berger.biz.pl



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

REKLAMA
reklama
© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.