Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
środa, 23 stycznia 2019, imieniny: Fernandy, Jana, Rajmundy
Serwisy:

 

REKLAMA
reklama
Prawdziwie śląski smak – Kiełbasa Sztygara marki Berger
dodano: 2019-01-07
powrót »

Portfolio, mającej swój rodowód na Śląsku, firmy Berger zasilił kolejny wyjątkowy produkt. Kiełbasa Sztygara to wysokogatunkowe mięso wieprzowe z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i naturalnych przypraw. W sam raz jako dodatek do pożywnych zup i dań obiadowych oraz niezastąpiony składnik treściwego bigosu.


Tradycyjnie, po noszemu

Kiełbasa to produkt nierozerwalnie związany z tradycyjną, śląską kuchnią. O ile przed I wojną światową spożywana była okazjonalnie, tak w latach powojennych, podobnie jak inne produkty mięsne, na stałe weszła do codziennego jadłospisu Ślązaków. I choć obecnie kuchnia śląska prezentuje się nieco inaczej, co szczególnie zauważalne jest w składzie śniadań i kolacji, a także w zaniku wyraźnej zależności posiłków od występujących pór roku, tradycyjne wyroby wciąż cieszą się olbrzymią popularnością. Przykładem jest Kiełbasa Sztygara marki Berger - propozycja tak dla ciężko pracujących górników, jak i miłośników regionalnych propozycji mięsnych. Wysokogatunkowe mięso wieprzowe, wytwarzane według przekazywanej z pokolenia na pokolenie receptury, uzupełnione zostało o przyprawy, zajmujące w tradycji śląskiej niezwykle ważne miejsce. Szczególnie istotną rolę odgrywa tu czosnek niedźwiedzi, który idealnie sprawdza się w kuchni, a za sprawą swoich właściwości coraz częściej zaliczany jest do grona polskich superfoods. Kiełbasa Sztygara za sprawą właśnie tego zioła zyskała wyjątkowy smak i aromat. 

Kiełbasa Sztygara

Producent: ZM Berger

Cena detaliczna brutto: 25,90 zł/kg

Waga: 800-1000 g

Opakowanie: VAC

 

Zakłady Mięsne Berger to działający na rynku od 1983 roku producent i dystrybutor „ślōnskich szpecyjałōw” - wysokiej jakości mięs i wędlin, charakterystycznych dla regionu Górnego Śląska. Firma Berger zajmuje się kompleksowo procesem tworzenia swoich wyrobów – od współpracy ze sprawdzonymi dostawcami półtusz wysokiej klasy po sprzedaż hurtową i detaliczną towarów. Najważniejszym ogniwem dystrybucji produktów Zakładów Mięsnych Berger są rozsiane w całym rejonie Górnego i Dolnego Śląska własne sklepy firmowe.

 

Więcej informacji na: www.berger.biz.pl



powrót »
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.