Ta strona używa cookies w celu poprawnego jej funkcjonowania oraz analizy statystyk. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Pamiętaj, że zawsze możesz te ustawienia zmienić, wyłączając obsługę cookies w swojej przeglądarce.
wtorek, 21 sierpnia 2018, imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
Serwisy:

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
dodano: 2018-08-14
- Honorem polskiej kuchni są zupy. W przeciwieństwie do wielu kuchni, u nas nie są wyłącznie daniem jednogarnkowym: pełnią rolę przystawki i są podawane cały rok - przypomina Mirek Drewniak, przewodniczący Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”. Zbliżający się Dzień polskiej żywności - „święto” obchodzimy 25 sierpnia - to świetny moment, aby bogactwo kulinarne odkrywać na nowo.
dodano: 2018-08-12
W jednej z książek Jonathana Carrolla znajdziemy zdanie „Grilla musiał wymyślić jakiś Amerykanin. Wiem, że ludzie przypiekają mięso nad ogniem od dziesiątków tysięcy lat, ale Amerykanie zrobili z tego religię”. Również Polacy przepadają za spotkaniami towarzyskimi przy grillu. Wspólnie z laureatami Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” podpowiadamy co zrobić, by w pełni cieszyć się smakiem mięsa z rusztu.
dodano: 2018-08-10
Hochland przygotował nową propozycję dla fanów burgerów i tostów! Teraz najlepsze w smaku dania możesz przygotować u siebie w domu. Ser w grubych plastrach Hochland BURGER & TOAST po stopieniu idealnie się ciągnie, nadając potrawom intensywny i oryginalny smak.
dodano: 2018-08-10
Na entuzjastów kuchni śląskiej czeka nie lada niespodzianka. W bogatym portfolio firmy Berger - producenta wysokiej jakości mięs i wędlin - pojawił się wyjątkowy specjał. Produkty z linii „pomału uwarzone” to delikatne i soczyste mięsa przygotowane według nowoczesnej metody sous-vide. W sam raz na błyskawiczny, smaczny obiad, bez wyrzutów sumienia.
dodano: 2018-07-30
Gorące, południowe klimaty kulinarne idealnie sprawdzają się w wakacyjnym menu. Bogata, kolorowa i aromatyczna kuchnia śródziemnomorska, oparta jest na prostocie oraz wyjątkowych kompozycjach świeżych składników, sezonowych warzyw i ziół. Makaron tagliatelle, dojrzewające w słońcu warzywa i kremowy sos serowy… to połączenie idealne na wakacyjny lunch!
dodano: 2018-07-27
Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu. Do udziału w certyfikacji zgłoszono artykuły spożywcze niemal z całej Polski.
dodano: 2018-07-27
Choć Polacy coraz chętniej sięgają po egzotyczne warzywa, takie jak bataty czy taro, to pozycja ogórków w menu Polaków jest niezachwiana. To wciąż najczęściej, po ziemniakach i pomidorach, wybierane warzywo. A jego popularność rośnie właśnie w lipcu, kiedy zaczyna się sezon ogórkowy.
dodano: 2018-07-27
Eksport polskiego mięsa drobiowego do Chin ma realne szanse wzrostu – wskazuje KUKE na podstawie najnowszych porozumień ze stroną chińską. W związku z podpisanym – podczas misji wysokich przedstawicieli Chin do Polski – bilateralnym protokołem dotyczącym eksportu mięsa drobiowego z Polski do Chin, uchylone zostały drzwi do wejścia na rynek z blisko 1,4 mld potencjalnych konsumentów. Skuteczne i bezpieczne wejście do tego wymagającego kraju mogą ułatwić ubezpieczenia należności, które pozwalają na zabezpieczenie płatności od chińskiego kontrahenta.
dodano: 2018-07-25
Nowa ściereczka Actifibre Window od Viledy jest zawsze pod ręką, kiedy trzeba coś szybko przetrzeć lub wyczyścić. Jest wyposażona w nowoczesną i unikalną warstwę PVA, dzięki której doskonale pochłania i zatrzymuje w sobie wodę. A wyczyszczone powierzchnie są idealnie czyste i lśniące już po jednym przetarciu.
dodano: 2018-07-25
W odpowiedzi na potrzeby współczesnych konsumentów, poszukujących naturalnych, pełnowartościowych i wysokiej jakości produktów, marka Eisberg wprowadziła do swojej oferty sałaty warstwowe Red Fork. Kompozycje świeżych, chrupiących sałat, pożywnych kasz i bogatych w witaminy oraz składniki mineralne warzyw to propozycje dla osób aktywnych, ceniących zdrowy styl życia, racjonalne odżywianie i wygodę.
«   poprzednia                     następna   »  
REKLAMA
reklama

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

POLECAMY

 

REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
REKLAMA
reklama
MEBLARSTWO - Aktualności
BUDOWNICTWO - Aktualności

© forumfirm.pl 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone ! Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Informacje o Cookies.